Miten perustaa oma yritys?

By Zula Spencer,

Sinustako yrittäjä? Ennen kuin hyppäät pää edellä kaivoon, lue läpi tämä lyhyt opas oman yrityksen perustamiseen. Oman yrityksen perustamiseen ja bisneksen aloittamiseen vaaditaan paljon kaikenlaista, eivätkä nämä yrityksen aloittamisen salat ja kommervenkit ole läheskään kaikille tuttuja. Siksi monelle uudelle yrittäjälle työn määrä saattaa tulla yllätyksenä. Onneksi voit kuitenkin välttyä ikäviltä yllätyksiltä opiskelemalla tarpeelliset asiat huolellisesti etukäteen. Informaatiota on paljon, mutta tämä artikkeli tiivistää ensimmäiset askeleet kompaktiksi paketiksi, joka on helppo lukaista läpi hetkessä. Tämän jälkeen oman yrityksen perustaminen saattaa vaikuttaa ainakin hieman vähemmän pelottavalta ajatukselta, ja voit ryhtyä tuumasta toimeen menestyvän yrittäjän itseluottamuksella tietäen tasan tarkkaan, mitä tuleman pitää.

Lakiasiat kuntoon

Yrittämisessä on monia ihania puolia – saat paljon vapautta ja itsenäisyyttä ja voit olla oma pomosi! Vapauden sivutuotteena tulee kuitenkin se ikävämpikin puoli: vastuu. Olet itse vastuussa itsestäsi ja yrityksesi asioista, ja tämä taas tietää runsaasti (usein kuolettavan tylsää) paperihommaa. Paperiasiat on kuitenkin tehtävä kunnolla, sillä kun ne ovat kunnossa, rullaa yrityskin paremmin. Ja mikä parasta, jos teet toimintasuunnitelman heti alussa hyvin ja huolellisesti, voit anoa starttirahaa, jonka turvin voit kokeilla siipiäsi rauhassa yrittäjyyden polkusi alkupäässä. Ota siis selvää kaikista tarvittavista dokumenteista ja pidä kirjaa kaikista tuloista ja menoista heti toiminnan ensipäivästä lähtien. Jos paperihommat eivät itseltä luonnistu, palkkaa avuksi ammattilainen.

Markkinointi

Yrityksesi voi olla maailman paras, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, jos kukaan ei tiedä sen olemassaolosta. Heti kun laki- ja paperiasiat on saatu kuntoon ja pyörät ovat valmiina pyörimään, on aika nostaa yrityksen nimi ja sen tarjoamat palvelut tai tuotteet kaikkien huulille. Markkinointi on yrittämisen elinehto, joten siihen kannattaa käyttää resursseja. Ensimmäisenä askeleena suunnittele tai osta yritykselle mieleisesi logo. Tee siitä mieleenpainuva ja sellainen, että yrityksesi tunnistaa varmasti. Logo kannattaa painauttaa mahdollisimman moneen erilaiseen tuotteeseen, ja yritykset, kuten Axon Profil, voivat auttaa sinua saamaan logosi näytille. Kun logo on jatkuvasti kuluttajien silmissä, se pysyy myös mielessä! Laadukkaat mainostavarat antavat hyvän kuvan yrityksestäsi.