Minkä joukkueen väriä tunnustat?

By admin,

Urheilu on tunteita: hyviä ja huonoja hetkiä oman suosikkijoukkueen kanssa. Maailmassa on paljon urheiluseurojen faneja, jotka joutuvat viettämään koko elämänsä ilman, että oma seura voittaa ainuttakaan mestaruutta tai pääsee sarjassaan edes mitalisijoille.

Tämä ei välttämättä ole olennaista, vaan seuran ympärillä oleva yhteisö ja yhteisessä matkassa mukana oleminen tekevät kannattamisesta urheilun seuraajalle elämäntavan ja osan hänen identiteettiään. Tällöin voitot otetaan ilolla vastaan, ja toisaalta tappion karvas kalkki niellään yhdessä kannattajien ja pelaajien kanssa.

Seuran logo ja värit ovat osa identiteettiä

Urheilufanit ostavat usein kausikortin kannattamansa seuran peleihin, ja kannustavat sitä fanikatsomossa muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Olennainen osa urheilukulttuuria ovat fanituotteet, joita ovat esimerkiksi kannattamasi seuran pelipaidat. Logo, värit ja selässä tähtipelaajan nimi. Sellaisen paidan kanssa kelpaa mennä suosikkijoukkueen stadionille.

Minkä joukkueen väriä sinä tunnustat? Olipa suosikkijoukkueesi mikä vain, verkossa on paljon valittavaa, ja tästä valikoimasta löydät varmasti myös oman suosikkijoukkueesi fanipaidan tai muuta sopivaa päällepantavaa.

Kannattajayhteisöt tarjoavat mahdollisuuksia

Fanit ovat olennainen osa urheilua ja pitävät kulttuuria yllä. Maajoukkuepelit kiinnostavat myös monia sellaisia ihmisiä, jotka muuten seuraavat urheilua vähemmän. Matkustaminen Suomen peliin esimerkiksi jonnekin päin Eurooppaan voi olla elämys itsessään. Kannattaa tutustua esimerkiksi aktiivisten maajoukkuekannattajien sivuihin, kuten koripallomaajoukkueen Susijengin fanien sivuihin ja jalkapallomaajoukkueen faniryhmän Pohjoiskaarteen sivuihin. Ne järjestävät toisinaan matkoja maajoukkueiden vieraspeleihin.